Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrinta, kaip pasirengta Ignalinos AE išmontavimo ir dezaktyvavimo darbų vykdymui

 

 

 

Š. m. lapkričio 7d.  VATESI patikrino,

kaip VĮ Ignalinos atominė elektrinė atliko

pasirengiamuosius darbus, skirtus D1 bloke esamos įrangos išmontavimui ir dezaktyvavimui.

Pasirengiamieji darbai reikalingi išmontuojamos įrangos izoliavimui, liekančios įrangos žymėjimui, atliekų transportavimo kelių sukūrimui, keliamųjų mechanizmų sumontavimui  ir darbo zonų įrengimui tolimesnių darbų vykdymui.

VATESI specialistai patikrino, kaip Ignalinos AE darbuotojai izoliuoja ir ženklina eksploatacijoje liekančią įrangą, ar darbo zonas įrengė pagal nustatytus projekto reikalavimus ir kaip įgyvendino 2015 m. patikrinimo metu VATESI pateiktas rekomendacijas.

Šio patikrinimo metu pažeidimų ar neatitikčių nenustatyta. VATESI specialistai rekomendavo suvienodinti atstumus tarp žymų, kuriomis žymima eksploatacijoje liekanti įranga. 2015 m. patikrinimo metu VATESI pateiktos rekomendacijos įvykdytos – siekiant sumažinti taršos sklaidą darbo zonose buvo įrengti papildomi sanitariniai šliuzai.

Pagal Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo eigos ir progreso ataskaitą pasirengiamieji darbai D1 bloke yra užbaigti. Šiuo metu yra pradėtas įgyvendinti antrasis Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo projekto etapas – vykdomi D1 bloke esančios įrangos (deaeratorių, vamzdynų, armatūros pavarų, aptarnavimo aikštelių) išmontavimo darbai.


D1 blokas – dalis jungtinio pastato, kuriame buvo įrengti Ignalinos AE energijos blokų valdymo pultai, elektros įranga ir deaeratoriai.

Dezaktyvavimas – radioaktyviųjų medžiagų šalinimas nuo įrenginių ir kitų objektų.