Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI patikrino fizinės saugos sistemą Ignalinos AE

Rugsėjo 21–22 d. VATESI atliko kompleksinį Ignalinos AE aikštelėje esančių branduolinės energetikos objektų fizinės saugos patikrinimą.

VATESI specialistai tikrino 1-ojo ir 2-ojo energijos blokų bei radioaktyviųjų atliekų saugyklų fizinės saugos sistemą sudarančias organizacines ir technines priemones. Patikrinimo metu įvertintas Ignalinos AE riboto patekimo zonos atitikimas keliamiems reikalavimas, patikrintos Ignalinos AE aikštelės saugomos zonos perimetro ir ties juo įrengtos izoliuojančios teritorijos bei vidinei ir ypač svarbiai zonai priskiriamų statinių ir patalpų signalizacijos ir patekimo kontrolės priemonės, vaizdo stebėjimo sistemos, patikrintas fizinių barjerų vientisumas. Taip pat buvo įvertintas saugomos zonos perimetro ir ties juo įrengtos izoliuojančios teritorijos signalizacijos, vaizdo stebėjimo ir apšvietimo sistemų veikimas tamsiuoju paros metu.

Patikrinimo metu buvo nustatyti trys pažeidimai. VĮ Ignalinos atominei elektrinei paskirtas privalomas vykdyti nurodymas, įpareigojantis pašalinti nustatytus pažeidimus iki š. m. gruodžio 23 d.