Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Druskininkuose TATENA Europos regiono mokymai

Spalio 7-11 d. Druskininkuose vyko Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ir Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) organizuoti Europos regiono mokymai „Licenciatų žmogiškųjų ir organizacinių faktorių ir integruotos vadybos sistemos programų inspektavimo planų vystymas ir įgyvendinimas branduolinę saugą reguliuojančiose institucijose“ (RER 9110/9005/01).

Seminaro metu Europos regiono šalių specialistai pristatė esamą situaciją ir perspektyvas branduolinės energetikos srityje savo šalyje, pateikė informacijos apie branduolinę ir radiacinę saugą reglamentuojančius teisės aktus, dalinosi patirtimi žmogiškųjų ir organizacinių veiksnių ir integruotos vadybos sistemos reglamentavimo ir inspektavimo srityje. Tai pat buvo aptarti įvairiose šalyse taikomi inspektavimo metodai, teisinių sistemų skirtumai, inspekcijų tipai ir programos, skirtos atlikti žmogiškųjų ir organizacinių veiksnių bei integruotos vadybos sistemos patikrinimus branduolinės energetikos objektus eksploatuojančiose ir eksploatavimo nutraukimą vykdančiose licenciatų organizacijose. Taip pat diskutuota kaip pasirengti, įvykdyti ir įvertinti tokių inspekcijų programas.

TATENA mokymuose dalyvavo 30 atstovų iš Albanijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Bulgarijos, Gruzijos, Kazachstano, Lietuvos, Lenkijos, Makedonijos, Rumunijos, Rusijos, Slovakijos, Slovėnijos, Suomijos, Šveicarijos, Tadžikistano, Ukrainos, Vengrijos.