Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI lankėsi ETSON jaunųjų mokslininkų vasaros stovyklos dalyviai

Rugpjūčio 28 d. Lietuvos energetikos instituto organizuotos ETSON (Europos mokslinės techninės paramos organizacijų tinklo) jaunųjų mokslininkų vasaros stovyklos seminaro dalyviai lankėsi Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (VATESI).

VATESI specialistai renginio dalyviams pristatė Lietuvos branduolinės energetikos programą ir pagal ją vykdomus branduolinės saugos priežiūros darbus, susijusius su Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo veikla, taip pat supažindino su Ignalinos AE atliktų „streso testų“ rezultatais. Šeštosios vasaros stovyklos seminaro dalyvių pagrindinė diskusijų tema „Avarijų valdymas“, todėl jiems buvo pristatyta VATESI Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro veikla: kaip vyksta informacijos apie avarijas branduolinės energetikos objektuose apsikeitimas tarp valstybės institucijų, kokios priemonės naudojamos prognozuoti įvykių eigai, kaip analizuojama informacija bei rengiamos ir teikiamos rekomendacijos suinteresuotoms šalims.

Europos mokslinės techninės paramos organizacijų tinklo (ETSON) vasaros stovykloje dalyvauja 40 dalyvių iš Belgijos, Čekijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Slovakijos, Šveicarijos, Ukrainos, Vokietijos ir Lietuvos.