Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Ignalinos AE atliktas patikrinimas kaip diegiamos apšvitos mažinimo priemonės

Birželio 19 d. VATESI specialistai atliko patikrinimą kaip Ignalinos AE taiko radiacinės saugos optimizavimo principą ALARA planuodami darbuotojų apšvitą, kaip nustato šios apšvitos ištyrimo lygius ir apribotąsias dozes.

 

Patikrinimo metu buvo vertinama, kaip yra rengiamas personalas darbui su išmontavimo ir dezaktyvavimo įranga, kaip Ignalinos AE kontroliuojamoje zonoje gerinamos darbuotojų darbo sąlygos, siekiant sumažinti apšvitą. Pavyzdžiui, analizuota kaip vertinama patalpų radiologinė būklė, diegiamos biologinės apsaugos priemonės, žymimos radiologiniu požiūriu pavojingos vietos.

 

Šio patikrinimo metu pažeidimų, taikant ALARA, radiacinės saugos optimizavimo principą, Ignalinos AE nenustatyta. Išanalizavus patikrinimo rezultatus, rekomendacijos veiklos darbuotojų apšvitos optimizavimo srityje tobulinimui, bus pateiktos licencijos turėtojui.

 

Pagal radiacinės saugos optimizavimo principą ALARA (angl. klb. „As Low As Reasonably Achievable“), praktinės veiklos metu gauta žmonių apšvita, paveiktų (apšvitintų) žmonių skaičius ir apšvitos tikimybė turi būti tokia maža, kokią įmanoma pasiekti, atsižvelgiant į ekonominius ir socialinius veiksnius. Šis principas taip pat taikomas mažinant galimą apšvitą dirbant branduolinės energetikos objekte.