Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Briuselyje pristatytas Lietuvos branduolinės saugos gerinimo planas

Balandžio 22-26 d. VATESI specialistai kartu su VĮ „Ignalinos atominės elektrinė“ atstovu dalyvavo Europos branduolinę saugą reguliuojančiųjų institucijų grupės (ENSREG) organizuotame Nacionalinių branduolinės saugos gerinimo planų peržiūros seminare Briuselyje.

 

Šiame seminare, kuris yra Europoje vykusių branduolinių elektrinių "streso testų" ir jų tarpusavio peržiūros rezultatų tęsinys, buvo pristatytas Lietuvos branduolinės saugos gerinimo planas ir jo įgyvendinama eiga. Didžioji dalis plane numatytų techninių priemonių Ignalinos atominėje elektrinėje jau įdiegta, kiti darbai yra vykdomi.

Lietuvos delegacija taip pat dalyvavo diskusijose vertinant kitų Europos Sąjungos bei Šveicarijos ir Ukrainos branduolinę ir radiacinę saugą reguliuojančiųjų institucijų pristatytus Nacionalinius veiksmų planus.

 

Siekdama padidinti branduolinės saugos lygį VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ 2013-2014 m. įgyvendins plane patvirtintas saugos gerinimo priemones, o VATESI prižiūrės kaip šį planą įgyvendina Ignalinos AE: nagrinės pateiktus ataskaitinius dokumentus, vykdys patikrinimus.

 

 

Branduolinės saugos gerinimo planas

 

ENSREG „streso testų“ tarpusavio peržiūros ataskaitos (angl.)