Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patvirtintas grėsmių nustatymo tvarkos aprašas

Nuotrauka. Patvirtintas grėsmių nustatymo tvarkos aprašasVasario 8 d. įsigaliojo numatomų grėsmių nustatymo ir persvarstymo bei informacijos teikimo Valstybinei atominės energetikos saugos inspekcijai tvarkos aprašas.

 

Aprašo tikslas yra reglamentuoti numatomų grėsmių nustatymo bei informacijos teikimo inspekcijai tvarką. Šiam tikslui pasiekti numatyta sudaryti Nuolatinę grėsmių vertinimo komisiją. Tai leis sukurti efektyvų numatomų grėsmių branduolinės energetikos objektams ir branduolinėms medžiagoms nustatymo mechanizmą, nes būtent numatomos grėsmės pagrindu turi būti projektuojama branduolinės energetikos objektų ir branduolinių medžiagų fizinės saugos sistema, bei leis įgyvendinti geriausią tarptautinę praktiką ir Tarptautinės atominės energijos agentūros rekomendacijas.

 

Informaciją, būtiną numatomų grėsmių nustatymui ir persvarstymui, inspekcijai pagal kompetenciją teiks Valstybės saugumo departamentas, Krašto apsaugos ministerija ir Vidaus reikalų ministerija bei kitos valstybės ir savivaldybių institucijos ir įstaigos.

 

Siekiant nustatyti numatomas grėsmes yra būtina turėti ir išanalizuoti informaciją apie galimas tiek išorines, tiek vidines grėsmes šalyje. Grėsmės – tai galimi pažeidėjai, pasižymintys tam tikromis charakteristikomis, nuo kurių branduolinės energetikos objektai ir branduolinės medžiagos turi būti apsaugoti.

 

Sukurti veikiantį numatomų grėsmių nustatymo ir peržiūros mechanizmą Lietuvai yra svarbu tiek veikiantiems, tiek ir naujai statomiems branduolinės energetikos objektams.