Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl situacijos Ukrainos branduolinės energetikos objektuose

Šiuo metu jokio radiologinio pavojaus Lietuvos teritorijoje nėra.
Zaporižios atominėje elektrinėje situacija išlieka sudėtinga.
TATENA ekspertai apžiūrėjo tam tikras vietas Zaporižios AE aikštelėje, lankėsi 5-ajame energijos bloke, kur apžiūrėjo reaktoriaus indą, panaudoto kuro baseiną ir garo generatorių. Ekspertai pažymėjo, kad visa įranga yra normalios būklės. Apžiūros metu nebuvo jokių apribojimų ir ekspertų komanda nepastebėjo jokių minų ar sprogmenų. Tačiau jie vis dar neturi galimybės patekti ant reaktorių ir turbinų pastatų stogų.

 

Liepos 23 d. per Zaporižios AE aikštelės apžiūrą pastebėtos minos vis dar yra toje pačioje vietoje.

Pasak TATENA ekspertų, turimo vandens kiekio pakanka užtikrinti visų šešių Zaporižios AE branduolinių reaktorių, kurie yra ilgą laiką sustabdyti, aušinimą ir kitoms saugos funkcijoms vykdyti.

Informuojama, kad TATENA ekspertų komandos Čiornobylio, Rivnės, Chmelnyckio ir Pietų Ukrainos AE per praėjusią savaitę nepranešė apie kokias nors su branduoline sauga ar saugumu susijusias problemas ir šiose vietose nepastebėjo nieko neįprasto. Taip pat praėjusią savaitę pasikeitė TATENA ekspertų komandos Rivnės, Chmelnickio ir Pietų Ukrainos AE.

Civiliniai branduoliniai įrenginiai nėra pritaikyti karo veiksmams ir dėl to jokiomis sąlygomis negali būti šių veiksmų taikiniais, arba šių veiksmų zonoje.

Visi Ukrainos branduoliniai objektai nuo Lietuvos yra nutolę dideliu atstumu, todėl net ir didesnio incidento ar branduolinės avarijos atveju nebūtų reikšmingo radiologinio poveikio Lietuvos gyventojams.

VATESI dirba Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, situacija yra nuolat stebima.