Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Slapukų naudojimo politika

Kas yra slapukai?

 

Slapukas – tai nedidelis tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į Jūsų kompiuterį arba mobilųjį įrenginį, kai jūs lankotės toje svetainėje. Slapukų pagalba interneto svetainė atpažįsta naudotojo įrenginį (pavyzdžiui, naudotojui kitą kartą apsilankius šioje interneto svetainėje).

 

Slapukai gali būti:

 

Pirmosios šalies slapukai – tai lankomos svetainės sukuriami slapukai. Juose išsaugotą informaciją gali perskaityti tik ta interneto svetainė. Interneto svetainėje taip pat gali būti naudojamasi išorės paslaugomis, kurios taip pat sukuria savo slapukus – tai yra trečiosios šalies slapukai.

 

Laikinieji slapukai (arba seanso slapukai) – pašalinami, kai užveriama naršyklė.

 

Ilgalaikiai slapukai – nepašalinami ir lieka tol, kol pašalinami aktyviais veiksmais arba kol baigiasi jų galiojimas.

 

Kokie slapukai ir kokiu tikslu yra naudojami VATESI svetinėje?

 

VATESI savo svetainėje naudoja techninius pirmosios šalies slapukus. Šiuos slapukus nustato ir kontroliuoja VATESI, o ne išorės organizacija.


Slapuko pavadinimas: Spamshield

Paskirtis: Apsaugoti svetainės turinį nuo automatinio skenavimo, siekiant surinkti kontaktinę informacija, kuri gali būti panaudoiama nepageidaujamos ir žalingos informacijos platinimui

Saugojimo trukmė: Sesija. Pasibaigus sesijai ištrinamas

Tiekėjas: http://www.vatesi.lt

 

Slapuko pavadinimas: cookieconsent_dismissed

Paskirtis: Pažymėti, ar naudotojas susipažino su slapukų naudojimu

Saugojimo trukmė: 1 metai

Tiekėjas: http://www.vatesi.lt

 

Mūsų naudojami slapukai nerenka ir nesaugo jokios jūsų asmenį identifikuojančios informacijos.

 

Kaip valdyti slapukus?

 

Slapukus galite tvarkyti ir (arba) ištrinti savo nuožiūra. Savo kompiuteryje galite ištrinti visus išsaugotus slapukus, o daugumoje naršyklių galite pasirinkti, kad slapukai nebūtų išsaugomi. Atminkite, kad išjungę slapukus, galite netekti galimybės naudotis Jūsų pageidaujamomis paslaugomis, pavyzdžiui, elektroninių formų pildymas, paklausimų teikimas.

Jei norite gauti daugiau informacijos apie slapukus, apsilankykite svetainėje www.aboutcookies.org, kurioje pateikta detalesnė ir nepriklausoma informacija apie tai, kaip išjungti slapukus naršyklės parametrų skiltyje ir kaip pašalinti Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus. Jei norite pašalinti slapukus iš savo mobiliojo telefono, žr. savo telefono naudojimo instrukciją.