Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI dalyvauja valstybinio lygio civilinės saugos funkcinėse pratybose

Spalio 1–4 d. Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) dalyvauja valstybinio lygio civilinės saugos funkcinėse pratybose, kurių metu imituojamas branduolinis incidentas Baltarusijos Respublikos teritorijoje esančioje atominėje elektrinėje (toliau – Baltarusijos AE).

Pagal pratybų scenarijų, VATESI iš Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) gavo informaciją apie įvykį Baltarusijos AE. Šią informaciją VATESI perdavė Lietuvos atsakingoms institucijoms, taip pat aktyvavo savo Ekstremalių situacijų operacijų centrą bei yra pasiruošusi pagal kompetenciją vykdyti Valstybiniame gyventojų apsaugos plane branduolinės ar radiologinės avarijos atveju numatytas funkcijas.

„Dalyvaudami šiose pratybose kartu su kitomis Lietuvos atsakingomis institucijomis, pagal TATENA rekomendacijas rengiamės galimai avarinei situacijai Baltarusijos AE ir deriname veiksmus, jei ši elektrinė pradėtų veikti“, – sako VATESI viršininkas Michailas Demčenka.

Keturias dienas truksiančias pratybas organizuoja Vidaus reikalų ministerija (VRM) kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu.


Visa informacija apie vykstančias pratybas VRM interneto svetainėje vrm.lrv.lt ir Lietuvos pasirengimui ekstremalioms situacijoms skirtoje interneto svetainėje www.lt72.lt.