Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Suderintas paraiškos išduoti licenciją vykdyti Ignalinos atominės elektrinės objektų eksploatavimo nutraukimą dokumentų pateikimo grafikas

2018 m. lapkričio 29 d. VATESI suderino VĮ Ignalinos atominės elektrinės paraiškos išduoti licenciją vykdyti branduolinės energetikos objektų – Ignalinos atominės elektrinės (toliau – Ignalinos AE) energijos blokų ir su jų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo veikla susijusių objektų – eksploatavimo nutraukimą dokumentų pateikimo grafiką.  

Dokumentų pateikimo grafikas

Pagal šį grafiką VĮ Ignalinos atminė elektrinė pradeda teikti VATESI sprendimui dėl licencijos išdavimo priimti reikalingus dokumentus, su kuriais galės susipažinti ir jiems pastabas pateikti visuomenė. Informaciją apie tai VĮ Ignalinos atominė elektrinė skelbs interneto svetainėje iae.lt.

VATESI sprendimą dėl licencijos išdavimo priims įvertinusi grafike nurodytus dokumentus ir ne vėliau, nei per 24 mėnesius nuo visų tinkamai įformintų dokumentų gavimo dienos.

Pagal prašomą išduoti licenciją VĮ Ignalinos atominė elektrinė planuoja vykdyti Ignalinos AE 1-ojo ir 2-ojo blokų, Kietųjų radioaktyviųjų atliekų saugyklų (155, 155/1, 157, 157/1 pastatai) ir šių saugyklų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo įrenginių bei Skystųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo įrenginių (150 pastatas) eksploatavimo nutraukimą.

Svarbu pažymėti, kad ši licencija galės būti išduota tik po to, kai į Panaudoto branduolinio kuro saugyklą (PBKS-2) iš abiejų Ignalinos AE energijos blokų bus išvežtas visas eksploatavimo metu ten sukauptas panaudotas branduolinis kuras. Tai planuojama padaryti iki 2022 m. pabaigos.


Visa informacija apie VATESI sprendimus, kurių priėmime gali dalyvauti visuomenė, skelbiama VATESI interneto svetainės skyriuje „Visuomenės dalyvavimas sprendimų priėmime”