Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Armėnijos AE specialistų vizitas VATESI.

2007 m. spalio 12 d. VATESI lankėsi Armėnijos AE specialistų delegacija. Šis apsilankymas yra TATENA techninio bendradarbiavimo programos projekto – penkių dienų trukmės mokslinio vizito (Scientific Visit) VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje ir VATESI – dalis.

 

Armėnijos elektrinės specialistams p. Hakob Malkhasyan, p. Movses Vardanyan ir p. Samvel Ghazaryan buvo pristatytas VATESI pranešimas pagal iš anksto svečių suformuluotus probleminius klausimus, nubrėžtos gairės tolesnėms diskusijoms. Daugiausia Armėnijos AE delegacijos narių dėmesio sulaukė organizacinės struktūros branduolinės energetikos objektą eksploatuojančioje organizacijoje klausimai ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo branduolinės saugos srityje sistemos ypatybės bei funkcinio institucijų pasiskirstymo užtikrinant įvarius saugos aspektus problematika. Vykusios diskusijos metu aptarti ir kiti aktualūs klausimai.

 

Delegacijos vizitas VATESI – finalinė Armėnijos specialistų viešnagės Lietuvoje programos dalis. Pirmąsias keturias šio vizito dienas Armėnijos AE atstovai praleido Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE). Įvyko delegacijos susitikimas su IAE Generaliniu direktoriumi, svečiai apsilankė elektrinės bloke, jiems buvo pristatyta Lietuvoje galiojanti valstybinių reikalavimų eksploatuojančiai organizacijai sistema ir pačios IAE struktūra. Armėnijos AE delegacijos nariai supažindinti su eksploatuojančios organizacijos funkcijomis ir tarpinstituciniu įsipareigojimų Lietuvoje pasiskirstymu aktualiausių saugos aspektų požiūriu – branduolinės, radiacinės, pramoninės ir ekologinės saugos. Daug dėmesio svečių vizito IAE metu buvo skirta elektrinės bendradarbiavimo su valstybės institucijomis ir kitomis struktūromis aptarimui, IAE visuomenės informavimo strategijos, valdymo ir kokybės vadybos sistemų pristatymui, pažinčiai su vykdomomis atominės elektrinės vadovybės mokymo programomis.

 

Nuotrauka