Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI specialistai dalyvavo tarptautinėse avarinės parengties pratybose ConvEx-2c

Lapkričio 27 d. Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) specialistai dalyvavo Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) organizuotose tarptautinėse avarinės parengties pratybose CONVEX-2C.

Pagal pratybų scenarijų, Airijoje įvyko radiologinis įvykis – dvejose skirtingose viešose erdvėse įvyko sprogimai, kurių metu buvo panaudotos radioaktyviosios medžiagos. VATESI buvo iš dalies aktyvuotas Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, kuris vykdė kontaktų centro su kitomis Lietuvos valstybės institucijomis funkcijas: operatyviai keitėsi per TATENA informacinę sistemą iš užsienio valstybių gaunama informacija, analizavo radiologinio įvykio eigą bei rengė pranešimus institucijoms ir visuomenei.

VATESI koordinuotose pratybose Lietuvoje taip pat dalyvavo Aplinkos apsaugos agentūra, Radiacinės saugos centras ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Dalyvavimas TATENA organizuojamose pratybose Lietuvos specialistams padeda tobulinti pasirengimo reaguoti į branduolines ir radiologines avarijas įgūdžius ir leidžia pasitikrinti visas organizacines ir technines priemones, kurios padeda užtikrinti sklandų darbą tokių situacijų metu.