Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI lankėsi Makedonijos branduolinės ir radiacinės saugos ekspertai

Vizito metu

2018 m. balandžio 23–27 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (VATESI) lankėsi Makedonijos ekspertų grupė: Anton Chaushevski iš Skopje Technikos Universiteto ir Trifce Sandev bei Biljana Georgievska-Dimitrievski iš Makedonijos Respublikos Radiacinės saugos direktorato.


Svečių iš Makedonijos pagrindinis tikslas buvo susipažinti su Lietuvoje sukurta ir toliau tobulinama branduolinės energetikos saugos infrastruktūra, kuri būtina bet kuriai valstybei, kuri svarsto branduolinės energetikos programos vystymo galimybes.


VATESI specialistai svečiams pristatė Lietuvos Respublikos branduolinės saugos reglamentavimo ir priežiūros sistemą bei supažindino su svarbiausiais VATESI darbais. Svečiai domėjosi VATESI, kaip reguliuojančiosios institucijos, veikla ir funkcijomis, saugos reglamentavimo ir priežiūros praktika Lietuvoje, didžiausią dėmesį skirdami pasirengimui licencijuoti ir prižiūrėti naujus branduolinės energetikos objektus.

 
Svečiai taip pat lankėsi kitose įmonėse ir organizacijose, kurios yra susijusios su branduoline energetika Lietuvoje – Ignalinos atominėje elektrinėje, UAB VAE SPB, Vilniaus universitete, Fizinių ir technologinių mokslų centre, Kauno technologijos universitete, Lietuvos energetikos institute, kur iš arčiau susipažino su šių organizacijų atliktais bei planuojamais darbais.