Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrintos Ignalinos AE avarijų valdymo priemonės

Lapkričio 22 d. VATESI atliko avarijų valdymo priemonių Ignalinos AE patikrinimą. VATESI specialistai tikrino, kaip Ignalinos AE, vykdydama eksploatavimo nutraukimo ir kitus darbus, laikosi su avarijų prevencija ir valdymu susijusių VATESI nustatytų branduolinės saugos reikalavimų.

Tikrinta, kaip elektrinėje yra mokomi eksploatavimo nutraukimo darbus atliekantys  ir techniniame pagalbos centre dirbantys darbuotojai, kaip organizuojamos pratybos ir kaip peržiūrimi bei tobulinami avarijų prevencijai ir valdymui skirti dokumentai.

Taip pat, VATESI specialistai įvertino Ignalinos AE neprojektinių avarijų valdymo gairėse labai mažai tikėtinų įvykių metu numatytos panaudoti įrangos (mobiliųjų dyzelinių elektros generatorių, numatytų panaudoti įvykus visiškam elektros energijos tiekimo praradimui; kritiškumo mažinimo sistemos, kuri būtų pasitelkiama įvykus 26 ir daugiau panaudoto branduolinio kuro rinklių kritimui ant kuro baseino dugno) būklę.

Patikrinimo metu pažeidimų nenustatyta. Ignalinos AE pateiktas siūlymas periodiškai tikrinti kritiškumo mažinimo sistemos elemento (gadolinio nitrato heksahidrato) patikimumą.