Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI patikrino, kaip Ignalinos AE laikosi saugos reikalavimų įgyvendindama panaudoto branduolinio kuro saugyklos karštųjų bandymų programą

2016 m. rugsėjo 26 – spalio 14 d. VATESI specialistai tikrino, kaip Ignalinos AE vykdė panaudoto branduolinio kuro saugyklos įrenginių komplekso karštųjų bandymų programos pirmojo etapo darbus, kai iš 1-ojo Ignalinos AE energijos bloko panaudoto branduolinio kuro rinklės buvo įkrautos į pirmąjį konteinerį CONSTOR®RBMK-1500/M2, kuris vėliau buvo pervežtas į panaudoto branduolinio kuro saugyklą.

VATESI specialistai betarpiškai stebėjo 14 operacijų, pradedant tuščio konteinerio pristatymu geležinkelio transporteriu iš panaudoto branduolinio kuro saugyklos į 1-ąjį energijos bloką, baigiant konteinerio pastatymu į saugyklą ir konteinerio paviršiaus dozės galios ir temperatūros matavimais.

Stebint programos numatytų darbų vykdymą, pažeidimų nenustatyta. Programoje numatytos procedūros užtikrina saugų panaudoto branduolinio kuro tvarkymą.

Karštieji bandymai reikalingi siekiant patikrinti visus veiksmus, kurie bus atliekami talpinant panaudotą branduolinį kurą į konteinerius ir gabenant juos iš elektrinės blokų į naująją saugyklą. Jų metu įsitikinama, ar visa įranga atitinka projektą ir branduolinės saugos reikalavimus, ar tinkamai parengtos instrukcijos, organizacinė struktūra ir darbuotojų skaičius, kad naująją saugyklą būtų galima saugiai eksploatuoti.