Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Lietuvos institucijos rengiasi priimti tarptautinę fizinės saugos ekspertų misiją

Š. m. gruodžio 1 d. Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) pakvietė į susitikimą valstybės institucijų bei susijusių įmonių atstovus ir supažindino su Tarptautinės atominės energijos agentūros (toliau – TATENA) fizinės saugos ekspertų misijos (toliau – IPPAS misija) tikslu bei darbais, kuriuos būtina atlikti rengiantis priimti misiją 2017 m. spalio mėnesį Lietuvoje.

IPPAS misija yra skirta įvertinti šalies esamą branduolinės energetikos objektų, branduolinių ir kitų radioaktyviųjų medžiagų fizinės saugos režimą. Misijos metu, atsižvelgdami į atnaujintą Branduolinių medžiagų fizinės saugos konvenciją bei TATENOS branduolinio saugumo dokumentų serijos rekomendacijas, tarptautiniai ekspertai vertina fizinę saugą reglamentuojančius šalies teisės aktus, saugumo priemones ir kaip jos taikomos branduolinės energetikos objektuose, bei transportuojant branduolines ir kitas radioaktyviąsias medžiagas. Taip pat misijos metu ekspertai iš įvairių šalių dalijasi tarptautine gerąją praktika fizinės saugos srityje.

Šiame susitikime dalyvavo atstovai iš Vyriausybės kanceliarijos, Valstybės saugumo departamento, Vidaus reikalų ministerijos ir kitų jai pavaldžių institucijų, Energetikos ministerijos, Krašto apsaugos ministerijos, Radiacinės saugos centro, VĮ Ignalinos atominės elektrinės ir VĮ Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūros.