Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI suderino Ignalinos AE panaudoto branduolinio kuro saugyklos periodinio saugos vertinimo ataskaitą

Panaudoto branduolinio kuro saugykla

Liepos 5 d. VATESI suderino Ignalinos AE eksploatuojamos panaudoto branduolinio kuro saugyklos periodinio saugos vertinimo ataskaitą (toliau – Ataskaita).

Ignalinos AE atliko panaudoto branduolinio kuro saugyklos periodinį saugos vertinimą ir pateikė ataskaitą VATESI peržiūrėti ir įvertinti. Periodinė eksploatuojamų branduolinės energetikos objektų saugos peržiūra, pagal daugelio kitų šalių taikomą praktiką, turi būti atliekama ne rečiau nei kas 10 metų.

VATESI specialistams išnagrinėjus pateiktą ataskaitą, nebuvo nustatyta saugos trūkumų, dėl kurių Ignalinos AE negalėtų saugiai eksploatuoti panaudoto branduolinio kuro saugyklos. Panaudoto branduolinio kuro saugyklos sauga yra užtikrinta tinkamai, o VATESI specialistai ir toliau vykdys šio branduolinės energetikos objekto saugos priežiūrą pagal 2004 m. išduotą licenciją.

Periodinio saugos vertinimo tikslas – nustatyti, ar, atsižvelgiant į teisinio reglamentavimo ir branduolinės energetikos objekto aikštelės ir jos aplinkos pasikeitimus, į konstrukcijų, sistemų ir komponentų senėjimą ir kitus saugai galinčius turėti įtakos veiksnius, yra užtikrinama, kad pats objektas ir jame vykdoma veikla atitinka projektą, teisės aktų ir branduolinės saugos normatyvinių techninių dokumentų reikalavimus.

Užpildytoje panaudoto branduolinio kuro saugykloje yra saugomi 118 konteinerių (20 konteinerių CASTOR RBMK-1500 ir 98 konteineriai CONSTOR RBMK-1500) su panaudotu branduoliniu kuru.


VATESI parengta panaudoto branduolinio kuro saugyklos periodinio saugos vertinimo peržiūros ir įvertinimo ataskaitos santrauka (pdf).