Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Regioniniuose mokymuose dėmesys specialistų žinioms ir parengimui

Birželio 6–10 d. Vilniuje vyko Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ir Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) organizuoti regioniniai mokymai „Branduolinę saugą reguliuojančių institucijų vykdomas žmogiškųjų ir organizacinių veiksnių vertinimas“.

Mokymuose dalyvavo branduolinės saugos valstybinį reglamentavimą ir priežiūrą vykdančių institucijų atstovai iš Albanijos, Armėnijos, Bulgarijos, Čekijos, Kazachstano, Lenkijos, Rumunijos, Slovėnijos, Turkijos, Vengrijos ir Lietuvos. Mokymus vedė lektoriai iš Kanados ir Prancūzijos, kurie dalinosi patirtimi, taikoma šiose šalyse, žmogiškųjų ir organizacinių veiksnių reglamentavimo ir inspektavimo srityje.

Renginyje dalyvavę ekspertai akcentavo specialistų žinių ir pasirengimo svarbą, pateikė daug praktinių pavyzdžių iš ilgametės profesinės patirties, kurią įgijo vertindami licencijų turėtojus žmogiškųjų ir organizacinių veiksnių srityje.

Mokymuose aptarti inspektavimo metodai, inspekcijų tipai ir programos, skirtos atlikti žmogiškųjų ir organizacinių veiksnių patikrinimus branduolinės energetikos objektus eksploatuojančiose ir eksploatavimo nutraukimą vykdančiose organizacijose. Taip pat diskutuota kaip parengti, įvykdyti ir įvertinti tokių patikrinimų programas.